Wat

Een boodschap begrijpelijk op papier zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je al jaren in de materie zit, maakt alle kennis het vaak lastig om tot de kern te komen. Misschien ben je werkzaam in een specialistische sector (denk aan de zorg, het onderwijs, de juridische of financiële sector) en spreek je veel vakjargon, wat moeilijk te omschrijven is. Het kan ook zo zijn dat je gewoon heel goed bent in je vak, maar minder goed in schrijven.


Door mijn analytische achtergrond ben ik in staat een complex verhaal tot de kern terug te brengen, om het vervolgens in simpele en heldere taal op te schrijven. Daarbij heb ik jaren in het bedrijfsleven gewerkt en spreek ik de taal van de directeur, de medewerker én de klant.

Wat betekent dit in de praktijk?


Tekstbureaubom staat voor analyseren, creëren en verbinden. Dat leg ik je hieronder uit.


Analyseren

Alles vertellen is vaak niet mogelijk maar ook niet nodig. In een wereld waar we overladen worden met teksten, is het belangrijk tot de kern van je boodschap te komen. Wat wil je precies vertellen? Wat wil je ermee bereiken? Wie wil je ermee bereiken? Hier gaan we samen voor zitten.


Creëren

Schrijven is wat ik doe en wat ik altijd heb gedaan. Websiteteksten over particuliere thuiszorg, een artikel over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen  voor dga’s, of de uitleg van een hernia operatie in een animatiefilm. Verschillende doelgroepen, talen en stijlen. Samen bepalen we waarvoor we kiezen en ik gooi er mijn creativiteit op los.


Verbinden

Teksten hebben alleen zin als ze gelezen worden. Dit is dan ook wat ik wil bereiken, maar er is meer. Ik wil dat de tekst verbindt. Dat de lezer zich aangesproken voelt, dat hij overgaat tot actie, dat er een glimlach op zijn gezicht verschijnt of dat hij knikt omdat hij de boodschap heeft begrepen. Pas als ik dit heb bereikt ben ik tevreden.

Het begrijpen van je boodschap is het doel. De tekst het middel.

Voor meer informatie bel +31 621106950 of mail naar info@tekstbureaubom.nl

Copyright Developid.nl 2016 © All Rights Reserved

Copyright Developid.nl 2016 © All Rights Reserved